Rahvusköökide õpitubade sarja viimane kokkamine toimub taas Peetri kooli õppeköögis. 29. märtsil, algusega kell 18:30.Koolitus toimub Kohaliku omaalgatuse programmi osalise rahastusega. Omaosalus on 15 eurot. Kohti on piiratud arv ja registreerimine on vastavalt sooviavalduse laekumise järjekorrale. Registreerimiseks saada palun kiri aadressile vanem@peetri.ee.Tähelepanu! Õpitoa läbiviija Venezuelalane Jorge Saint Aubyn räägib meiega inglise keeles ja organiseeritud tõlkimist üritusel ei toimu!

Pabellón criollo on traditsiooniline Venezuela roog, mida peetakse riigi rahvustoiduks. See koosneb keedetud riisist, rebitud veiselihast, mustadest ubadest ja praetud küpsest jahubanaanist. Sellele võib lisada toorjuustu ja avokaadot, vahel lisatakse ka praemuna. See roog pärineb koloniaalajast, mil see kombineeriti  eelmiste päevade ülejääkidest. Tänapäeval on olemas erinevad versioonid, olenevalt piirkonnast ja personaalsest eelistustest.

Alustame põhja tegemisest, mis küll eeldab eelnevat ettevalmistamist. Paljude Venezuela toitude valmistamise aluseks on sofrito (sibul, paprika, koriander, küüslauk ja vürtsid), mille valmistamist samuti õpime.

Arepas

Arepa on Kolumbuse-eelne roog, mis on valmistatud kuivatatud maisijahust. Selle iseloomulik ümmargune ja lame kuju on muutnud arepa iga roa kuningannaks ja meie igapäevaseks leivaks. Seda saab süüa nii lisandina kui ka eraldi toidukorrana, kui see on tehtud lisanditega või valmistatud täidistega. Arepa on populaarne kogu maailmas, nii tänavatoiduna kui ka gurmeeroana. Samuti on arepa populaarsust kogunud, kuna see on gluteenivaba.

Õpime valmistama arepasid, alustades eelkeedetud valgest maisijahust ja maitsestame seda nii juustuga kui ka sama rebitud veiselihaga, mida pabellóni tegemiseks valmistame.