Peetri Selts korraldab Kohaliku Omaalgatuse Programmi toel järgmise õpitoa rahvusköökide sarjas. Täpsem koolituse sisu on kirjeldatud allpool. See koolitus toimub 18. märtsil, algusega kell 13:30 Assaku veski aidas, aadressiga Turu tee 2, Assaku. Koolituse omaosalustasu on 15 €. Kohti on piiratud arv ja sooviavaldused on vastavalt laekumise järjekorrale. Registreerimiseks saada palun kiri aadressile vanem@peetri.ee.

Kuuldes sõna sushi meenub paljudele inimestele toores kala. Tegelikult kuuluvad sushi toitude hulka erinevad riisiäädikaga maitsestatud riisist road, mille koostises vahel on toores kala, kuid mitte alati. Meie sushikoolituse käigus on osalejatel võimalik saada põhjalik ülevaade sushi ajaloost, toorainetest ning sushi valmistamise protsessist, alates riisi keetmisest kuni etiketini. Tutvume ka Jaapani toidukultuuri ning harjumustega. 2,5 -tunnise koolituse käigus õpime koos Sinuga ettevalmistama toorainet ning sushidest õpime tegema:

– Futomaki (paksem sushi rull),

– Hosomaki (peenem sushi rull),

– Uramaki ( tagurpidi suur rull),

– Nigiri ja Gunkan, Temaki (torbik sushi).

Kokku tuleb valmistamisele 10-12 erinevat sushit. Kui sushi valmistamine selge, hellitame endi maitsemeeli vastvalminud hõrgutistega. Kursus on ennekõike mõeldud sushihuvilistele, kes soovivad oma peret ja sõpru kodustes tingimustes omavalmistatud sushiga üllatada.

Töötuba viib läbi Toomas Lember OÜ SushiSan-ist.