Peetri Selts korraldab Kohaliku Omaalgatuse Programmi toel sarja rahvuskõõkide õpitubasid. Sarja esimene õpituba on ajendatud Itaalia köögist ja õpime valmistama ehtsat pastat. Täpsem koolituse sisu on kirjeldatud allpool. See koolitus toimub koostöös Ääsmäe Külakoguga ja nende külamaja kõõgis 13. oktoobril, algusega kell 19:00. Koolituse omaosalustasu on 20 €. Kohti on piiratud arv ja sooviavaldused on vastavalt laekumise järjekorrale. Registreerimiseks saada palun kiri aadressile vanem@peetri.ee.
Töötoas valmistamise ise pastataigna, toonime ja valmistame tainast 7 erineva kujuga pastatoodet.
Lisaks valmistame pasta juurde kastmeid:
– Basil Sugo on traditsiooniline tomatipasta, mis on paljude kastmete põhjaks ja saab kasutada ka pitsakastmena
– Alfredo, lihtne ja mõnusalt kreemine
– Aglio e olio lihtne kaste, mis on Itaallaste enda lemmik
Töötuba veab Roosa Pipra perenaine Kristi Reimets.
Koolitust rahastab osaliselt Kohaliku Omaalgatuse programm.